به وبسایت راماکو (هلدینگ راد معیار امین) خوش آمدید

کراس استافینگ - راماکو

کراس استافینگ چیست؟

فهرست مطالب

هلدینگ راماکو دارای زیرمجموعه های شرکت حمل و نقل دریایی، خدمات حمل کانتینر، حمل و نقل ریلی داخلی و خارجی و شرکت بیمه شما را به خواندن این مقاله یا خبر دعوت میکند:

کراس استفاد از یک روش حمل نقل می باشد که در آن بارها بین کشتی های حمل و نقل مختلف جا به جا خواهد شد. در این روش کانتینر از روی یک کشتی به یک کشتی دیگر انتقال پیدا می کند یا حتی در برخی موارد محموله درون کانتینر، با یک کانتینر دیگر عوض خواهد شد.

حمل و نقل کالا از طریق راه‌های آبی، رایج‌ترین راه جهت صادرات و همچنین واردات کالا به حساب می‌ آید. برای انتقال کالا از مسیرهای آبی از روش‌های مختلفی برای انتقال کالا به کشتی‌ها استفاده خواهد شد. کراس استاف یا Cross Stuffing یکی از روش‌های انتقال کالا در حمل و نقل دریایی می باشد. در این مطلب می خواهیم، دلایل استفاده از این روش در حمل و نقل کالا را بصورت کامل بیان کنیم. همچنین به بیان مزایا و معایب و زمان استفاده از  این روش جهت صادرات کالا خواهیم پرداخت.

تعریف کراس استاف

کراس استفاد از یک روش حمل نقل می باشد که در آن بارها بین کشتی های حمل و نقل مختلف جا به جا خواهد شد. در این روش کانتینر از روی یک کشتی به یک کشتی دیگر انتقال پیدا می کند یا حتی در برخی موارد محموله درون کانتینر، با یک کانتینر دیگر عوض خواهد شد. کراس استاف در حمل و نقل دریایی، به خاطر رهایی از یکی سری مشکلات در زمان صادرات و نیز واردات کالا بین کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه مطلب بیشتر با دلایل انجام این کار در حمل و نقل دریایی آشنا می شویم.

دلایل انجام کراس استاف در حمل و نقل های دریایی

استفاده از هر روش حمل و نقلی برای صادرات و واردات نیاز به بررسی یک سری شرایط خاص خواهد داشت. به این دلیل نیاز است که برای انجام مراحل انتقال کالا، ابتدا مسائل پیش رو بررسی گردد تا بتوانیم از هدر رفتن زمان و یا پرداخت هزینه‌های اضافی جلوگیری کنیم. کراس استاف نیز فقط در بعضی موارد مورد استفاده قرار می گیرد در غیر این صورت به کار بردن این روش در موارد غیر ضروری توصیه نخواهد شد.

حمل و نقل کالا به روش کراس استافینگ با توجه به محدودیت بنادر

در برخی از بنادر با در نظر گرفتن برخی از محدودیت‌ها امکان بارگیری و همچنین تخلیه بار به صورت مستقیم نیست به همین خاطر شرکت‌های بازرگانی باید از روش کراس استاف استفاده نمایند.

یکی از این محدودیت‌ها این می باشد که حجم کشتی های حمل و نقل زیاد باشند و بندر ظرفیت پهلو گرفتن کشتی های حمل و نقل با چنین حجمی را در خود نداشته باشد، به همین خاطر کشتی در مکانی خارج از محدوده بندر توقف خواهد کرد و کانتینرها را به کشتی‌هایی با ظرفیت کمتری انتقال می دهند تا آن‌ها در بندر پهلو گرفته و بار را تخلیه نمایند. استفاده از روش کراس استفاینگ در این وضعیت تنها راهی می باشد که این امکان را خواهد داد که محموله‌های دریافتی بتوانند وارد کشور شوند.

بسیاری از کشورهای کوچک در سطح دنیا که بنادر آن‌ها ظرفیت کمی دارند، این روش را برای واردات کالا مورد نیاز مردم خود مورد استفاده قرار می دهند. البته این برداشت اشتباه را نداشته باشید که روش کراس استاف تنها برای واردات کالا می باشد، بلکه همین کشورها و بنادر کوچک برای صادرات کالای تولید شده در کشور خود نیز از همین روش استفاده خواهند کرد.

در برخی از حمل و نقل‌های دریایی که مسافت طولانی می باشد، باید کشتی‌های بزرگتری را مورد استفاده قرار داد. کشورهایی که امکان انتقال کالای خود به طور مستقیم در بنادر را نخواهند داشت، محموله‌ها را ابتدا در کشتی‌های کوچکتری بارگیری کرده و سپس با استفاده از روش کراس استافینگ آن‌ها را به کشتی بزرگتر منتقل می کنند تا بتوانند کالاهای خود را به نقاط دوردست دنیا صادر نمایند.

بکارگیری روش کراس استاف برای دور زدن تحریم‌ها

بکارگیری روش کراس استاف این امکان را خواهد داد که برخی از کشورها تحریم‌های سیاسی را در نظر نگیرند. در واقع کانتینرها و کشتی‌هایی که در حمل و نقل لجستیک فعالیت دارند، همگی دارای یکی کد منحصر به فرد می باشند که هویت کشتی های حمل و نقل و بارش را معرفی خواهد کرد. برخی از کشورها به خاطر برخی از تحریم‌های سیاسی و نیز اقتصادی اجازه پهلو گرفتن کشتی‌هایی که از یک مبدا خاص هستند را نخواهند داد. اینجاست که روش انتقال کراس استاف به کمک بازرگانان آمده است تا آن‌ها بتوانند کالاهای خود را به هر جایی که قصد دارند صادر نمایند و یا محصولات مورد نیاز مردم را از هر نقطه‌ای در دنیا تهیه کنند.

البته برای دور زدن تحریم‌ها با روش کراس استاف به یک کشور سومی نیاز پیدا می کنند. باید دقت نمایید که این کشور نباید در قوانین حمل و نقل دریایی، محدودیت‌ های خاصی داشته باشد و کشور مقصد نیز اجازه پهلو گرفتن کشتی‌های این کشور را در بنادر خود صادر می کند.

 کشورهایی که در مقصد خود تحریم می باشند و نمی‌توانند کالاهای خود را به صورت مستقیم در بنادر مقصد تخلیه نمایند، ابتدا بارهای خود را به این کشور سوم انتقال می دهند و محموله‌ها را با استفاده از روش‌ها کراس استافینگ در کشتی‌های کشور سوم بارگیری می‌نمایند. با انجام این کار کد بار و نیز کشتی های حمل و نقل به کشور سوم تغییر خواهند کرد و دیگر برای پهلو گرفتن کشتی های حمل و نقل در مقصد مشکل خاصی ایجاد نمی شود.

این روش جهت واردات کالا نیز مورد استفاده قرار می گیرد، به این صورت که کالا از طریق کشور ثالث سفارش داده می شود و کشتی‌های این کشور بارها را در مبدا بارگیری خواهند کرد. کشتی‌ها بعد از رسیدن به مقصد مورد نظر، محموله‌ها را از طریق استفاده از روش کراس استاف در کشتی‌های کشور مقصد اصلی بارگیری خواهند کرد و بارها بدون هیچ مشکلی به داخل کشور انتقال پیدا می کنند.

اهمیت روش کراس استاف

با توجه به اینکه، ایران سال‌های اخیر با محدودیت‌ها و تحریم‌های کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا دست و پنجه نرم کرده است. بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل دریایی و نیز کشتی‌هایی که پرچم ایران را حمل خواهند کرد در فهرست تحریم‌ این کشورها وجود دارد. به همین خاطر استفاده از روش کراس استاف برای صادرات و واردات کالا در ایران به امری رایج مبدل گشته است.

 بسیاری از بازرگانان از کشورهای عربی و نیز حاشیه خلیج فارس برای صادرات و همچنین واردات کالا استفاده خواهند کرد.

 

کالاهای صادراتی ایرانی ابتدا به این کشورها انتقال پیدا می کنند و با استفاده از روش کراس استافینگ در کشتی‌های این کشورها بارگذاری می شوند و به مقصد مورد نظر انتقال پیدا می کنند.

برای واردات کالا به ایران هم از همین روش استفاده خواهد شد. شرکت‌های ایرانی، یک سری شرکت در این کشورها ثبت کرده اند و کالاهای مورد نیاز را از این طریق ثبت سفارش خواهند کرد تا کالا با نام این کشور تهیه گردد و برای انتقال آن به ایران مشکلی ایجاد نشود. به این دلیل است که روش کراس استاف برای سیستم حمل و نقل دریایی ایران بسیار با اهمیت است و در واقع می توان گفت کار بدون آن لنگ خواهد ماند.

مشکلات بهره گیری از روش کراس استاف

استفاده از این روش آنچنان هم بدون دردسر نیست و احتمال دارد که گاهی با مشکلات جدی مواجه گردد. در برخی از موارد کشورهای مقصد متوجه هویت اصلی کشتی ها نمی شوند و امکان دارد که بار یا کشتی های حمل و نقل را چند روزی متوقف کنند.

احتمال دارد این اتفاق، زیان‌های مالی زیادی را برای بازرگانان و همچنین ناوگان دریایی کشور ایجاد کند و همچنین برای روابط بین المللی کشور مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. به طور کلی توقیف شدن بار یک کشور در میانه راه، زیان‌های بسیاری را برای آن کشور ایجاد خواهد کرد.

معایب بهره گیری از روش کراس استافینگ

این روش نیز مانند دیگر روش‌های حمل و نقل مزایا و معایب خاص خود را خواهد داشت. استفاده از روش کراس استاف جهت انتقال بار بین کشتی های حمل و نقل به شرایط خاصی نیازمند است و انجام این کار امکان دارد که مشکلاتی را حین صادرات و واردات کالا ایجاد کند. انجام کراس استافینگ بین دو کشتی نیازمند این می باشد که یکی از کشتی‌ها حتما به جرثقیل مجهز باشد  تا بتواند بار را به کشتی مورد نظر انتقال دهد.

 برای انجام عملیات کراس استافینگ باید شرایط آب و هوایی مناسبی برقرار باشد و اگر دریا مواج شود نمی‌توان این روش را برای انتقال کالا مورد استفاده قرار داد. استفاده از این روش امکان دارد که به بخشی از محموله درون کانتینر آسیب برساند و بخشی از کالاها در حین انتقال کراس استافینگ از بین روند.

انتقال کالا با روش کراس استاف، به زمان زیادی احتیاج  خواهد داشت و به طور کلی استفاده از این روش به جای تخلیه و یا بارگیری مستقیم کشتی های حمل و نقل در بندر بیشتر نیاز به زمان دارد. به همین دلیل کشورهایی که بنادر کوچکی دارند، انجام مراحل صادرات و همچنین واردات کالا از آن‌ها نیازمند مدت زمان زیادی خواهد بود. همچنین انجام این روش هزینه‌های زیادی را به بازرگانان تحمیل می کند.

کشور ما از آنجایی که بنادر بزرگ و پر ظرفیتی نیز دارد، اما با توجه به تحریم‌ها ناچار است که از روش کراس استاف برای واردات و همچنین صادرات کالاها استفاده نماید. به همین خاطر هزینه زیاد و در واقع بیهوده‌ای را بر دوش بازرگانان تحمیل خواهد کرد.

از این که با ما در این مقاله همراه بودید سپاسگزاریم. برای سفارش خدمات حمل و نقل ریلی، خدمات حمل و نقل دریایی، خدمات حمل کانتینر و خدمات بیمه حمل و نقل روی لینک ها کلیک کنید و یا با شماره تلفن 28429809 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن