به وبسایت راماکو (هلدینگ راد معیار امین) خوش آمدید

محوطه کانتینری

اطلاعات جامع در مورد انواع کانتینرهای دریایی

فهرست مطالب

هلدینگ راماکو دارای زیرمجموعه های شرکت حمل و نقل دریایی، خدمات حمل کانتینر، حمل و نقل ریلی داخلی و خارجی و شرکت بیمه شما را به خواندن این مقاله یا خبر دعوت میکند:

کانتینرها، محفظه‌های فلزی می باشند که در ابعاد و کاربردهای مختلفی یافت می شوند. امروزه به دلیل اینکه آب‌های آزاد و همچنین اقیانوس‌ها متعلق به کشورهای خاصی نمی باشند و مبلغی به آن‌ها داده ‌نخواهد شد، یکی از دلایل ارزانی این روش حمل و نقل می باشد و این ارزانی باعث پرطرفدار بودن این روش حمل شده است، در حمل و نقل استفاده از کانتینر بسیار اهمیت دارد و در حمل و نقل دریایی کانتینر‌های دریایی نقش به سزایی را ایفا می کنند. در ادامه با برخی از کانتینر‌های دریایی آشنا خواهیم شد.

مزایای مختلف کانتینرهای دریایی

  • کانتینر‌های دریایی باعث سرعت بخشیدن به بارگیری و همچنین تخلیه خواهند شد.
  • استفاده از کانتینر امکان تحویل کالا را از محل تولید به مصرف امکان پذیر خواهد کرد.
  • حمل به صورت یک‌ جای کالا از طریق کانتینر
  • بهره گیری از کانتینر دریایی باعث کاهش هزینه‌های بارگیری ،تخلیه،بسته بندی کالا خواهد شد.
  • کم شدن خسارت‌ها از قبیل شکستگی، خراب شدن و همچنین سرقت کالا

انواع مختلف کانتینرهای دریایی

  • کانتینر همه منظوره(معمولی و یا خشک)

این نوع کانتینر دریایی دارای فضای بسته و نیز ضد آب می باشد که  تغییر شرایط آب و هوایی تاثیری بر روی داخل کانتینر نخواهد داشت. این نوع کانتینر معمولی و نیز ساده‌ترین کانتینر موجود می باشد که استفاده‌ی بسیاری در جهان نیز دارد.

  • کانتینر عایق دار

این نوع کانتینر دریایی اجازه ی عبور هوای سرد و یا گرم به کانتینر را نخواهد داد و علاوه بر سیستم سرمایشی سیستم گرمایشی هم برای تنظیم دما تعریف شده است و برای کالا های حساسی مورد استفاده قرار می گیرد که گرما و سرما باعث خراب شدن آن‌ها شده این کالا ها می تواند تجهیزات پزشکی، خون، مواد غذایی و … باشد. 

  • کانتینرهای یخچالی

این کانتینر دریایی برای موادی بکار می رود که نیاز به سرما دارد و در دمای عادی هوا خراب و یا فاسد خواهد شد. این نوع از کانتینر دارای دو لایه بدنه عایق می باشد و با کمپرسوری که در پشت آن وجود دارد، می‌تواند دمای داخل را زیر صفر و همچنین بر روی یک عدد مشخص تنظیم می شود و برای مثال حمل میوه‌ها، مواد غذایی، سبزیجات و … مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کانتینر های کفه‌ای

این نوع کانتینر دریایی یکی از ساده‌ترین نوع های کانتینر می باشد و از یک کفه و همچنین دو دیواره در عرض دارد، از این کانتینر برای کالاهایی که تغییر شرایط آب و هوایی تاثیری بر کالا نخواهد داشت، استفاده می‌ گردد. و باز بودن دو دیواره‌ی دیگر این امکان را به ما خواهد داد که کالا های بزرگ‌تر از کانتینر هم به راحتی در آن قرار بگیرند.

برای مثال، حتی وسایلی همچون، ماشین‌ها و اتومبیل و سازه‌های صنعتی و … نیز در آن قرار می گیرند.

  • کانتینرهای حرارتی

این کانتینر دریایی از خود گرما ایجاد می‌کند و برای کالاهایی که نیاز به گرما و همچنین حرارت دارند و در دمای پایین و نیز سرما از بین می روند، استفاده خواهد شد.

  • کانتینرهای دوطرفه (دو در)

این نوع کانتینر دریایی با داشتن ۲ در در برابر سرما و گرما عایق می باشند. مزیت این نوع کانتینر دسترسی ۲ طرفه به کالا‌های موجود می‌باشد و برای انبار کالا از آن استفاده می شود. 

  • کانتینرهای بغل باز

این نوع کانتینر دریایی شبیه کانتینر معمولی می باشد که تفاوت آن این است که یه درب بر روی یک دیواره‌ی کانتینر قرار گرفته است، این درب باعث دسترسی راحت به کالا ها می شود و این کانتینر کاربردی شبیه کانکس می باشد و می‌تواند برای انبار مورد استفاده قرار بگیرد.

  • کانتینرهای ارتفاع کوتاه

در این مدل کانتینر دریایی ارتفاع بسیار کاهش پیدا می کند و استحکام کانتینر بسیار بالا می رود، از این کانتینر می‌توان برای انبار محموله‌های صنعتی و همچنین معدنی استفاده نمود. این کانتینر برای حمل سنگ، تجهیزات سنگین و البته کوچک، ابزار آلات مختلف و … مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کانتینرهایی با ارتفاع بلند

این کانتینر دریایی از نظر ظاهری شبیه کانتینر معمولی می باشد با این تفاوت که ارتفاع آن ۱ فوت بیشتر از کانتینرهای معمولی خواهد بود. این نوع کانتینر برای حمل کالاهایی با حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کانتینرهای تانکی

این نوع کانتینر دریایی معمولا از جنس استیل و همچنین مواد ضد آب ساخته می شود. در کانتینر تانکی باید حداقل ۸۰ درصد آن پر و در ضمن حداکثر ۹۵ درصد پر از مایع در نظر گرفته شود، این کار باعث حمل و نقل آسان‌تر و همچنین پایین اومدن ریسک انفجار مخزن می باشد این مدل کانتینر برای حمل مایعات حساس و نیز مهم مثل سوخت کاربرد فراوانی دارد.

  • کانتینرهای مبادله‌ای

این نوع کانتینرها دریایی پایه دار می باشند و کار را برای حمل و نقل آسان تر می‌کنند برای همین به جای جرثغیل می‌توان از تریلی استفاده نمود.

  • کانتینرهای سر باز (بدون سر)

این کانتینر دارای دیواره های کامل می باشند اما سقف ندارد و همچنین برای جابه جایی کالاهایی با ارتفاع زیاد استفاده خواهد شد این کانتینرها در دو سایز به کار می روند.

  • کانتینر دارای مخزن

این کانتینر استوانه‌ای شکل می باشد و برای حمل مواد مایع از آن استفاده می شود. 

  • کانتینر دارای تهویه

این کانتینر برای کالاهایی که جهت خراب نشدن نیاز به تهویه خواهند داشت مورد استفاده قرار می گیرد. با این کانتینر بیشتر قهوه حمل خواهند کرد به همین دلیل به اصطلاح کافی کانتینر گفته می شود.

  • کانتینر برای حمل گاز فشرده

این کانتینر نیز مانند کانتینر مخزن‌دار استوانه‌ای شکل می باشد و برای حمل گازها مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کانتینرهای تاشو

این نوع کانتینرها در صورت نیاز جمع می شوند و حجم کمتری را اشغال خواهند کرد. اما خیلی نیز مورد استفاده قرار نمی‌ گیرند.

  • کانتینرهای حمل حیوانات

همان‌طور که می‌دانید اولین فاکتور و همچنین مهم در حمل و نقل حیوانات ، ایجاد فضایی امن و نیز راحت می باشد تا حیوان سالم به مقصد خود برسد؛ به این منظور در ابتدا و نیز انتهای این نوع کانتینرهای دریایی ، دریچه‌هایی تعبیه خواهد شد تا هوا جریان پیدا کند و امکان تنفس برای حیوانات وجود داشته باشد. علاوه بر این دریچه‌ها، در قسمت پایین کانتینر نیز دریچه‌ای تعریف شده است که مخصوص نظافت هستند. در این نوع کانتینرهای دریایی ، محفظه‌های برای غذاهای حیوانات نیز وجود دارد.

  • کانتینر های حمل اتومبیل

این نوع کانتینرهای دریایی ویژگی خاصی دارند تا اتومبیل در طول مسیر حرکت نکند و ساکن باقی بماند تا از هرگونه خطرات و نیز احتمالات جانبی جلوگیری نماید. معمولا در کانتینرهای ۲۰ فوت ، امکان حمل یک خودرو و همچنین در کانتینرهای ۴۰ فوت امکان حمل دو خودرو ایجاد شده است که در ادامه در مورد هریک از این کانتینر ها توضیحاتی خواهیم داد.

کانتینر

انواع کانتینرهای دریایی از نظر ابعاد

کانتینرهای ۴۰ فوتی

کانتینرهای ۴۰ فوتی به دو دسته‌ی ارتفاع بلند و نیز  ارتفاع معمولی تقسیم بندی می‌شود. کانتینرهای ارتفاع بلند ابعادی حدود ۲.۵ * ۱۲ متر در طول و عرض و ارتفاع ۲.۹۰ متری خواهند داشت و کانتینرهای ارتفاع معمولی یا به اصطلاح ارتفاع استاندارد ارتفاعی به ۲.۶ متری خواهند داشت.

از این نوع کانتینرهای دریایی معمولا برای انتقال کالا و بارهایی با ارتفاع بلند استفاده خواهد شد. این نوع از کانتینرهای دریایی سبب یکپارچه‌سازی کالاها شده و کالاهایی با تعداد بالا به راحتی با این نوع کانتینر قابل جابه‌جایی خواهند بود. ابعاد این کانتینرهای دریایی به صورتی است که بدون هیچ محدودیتی قابلیت قرارگیری در کفی تریلی‌های مختلف را نخواهد داشت.

وزن کانتینر ۴۰ فوتی در حالت های کیوب یا همان ارتفاع بلند در شرایط خالی بودن حدود ۳.۹ تن (۳۹۰۰ کیلوگرم) و کانتینر های ارتفاع معمولی ۴۰ فوت حدود ۳.۸ تن (۳۸۰۰ کیلوگرم) در نظر گرفته می شود که البته با توجه به کمپانی تولید کننده ممکن است کمی تلرانس نیز داشته باشد.

جنس این نوع کانتینر دریایی از ورق آهنی سنگین خواهد بود که به خوبی از کالاها در برابر سرقت ، حوادث طبیعی همچون باران ، سیل ، طوفان و هم‌چنین ضربه محافظت خواهد کرد. جالب است بدانید دیواره‌ی این نوع از کانتینرها هم برای جلوگیری از حوادثی همانند زنگ‌زدگی ، آستری و رنگ‌آمیزی شده اند.

کانتینرهای ۲۰ فوتی

کانتینرهای ۲۰ فوتی دارای ابعادی به طول ۵.۹ متر ، عرض ۲.۳۵ متر و ارتفاع ۲.۳۹ متر خواهد بود. این نوع از کانتینرهای دریایی ، با حجم ۳۳.۲ مترمکعب ساخته می شود.
جنس بدنه‌ی کانتینر ۲۰ فوت ، از آهن ساخته می شود و  ضخامت دیواره‌های کانتینرهای ۲۰ فوت ، ۳ میلیمتر خواهد بود که با تخته‌های اندود شده پر می شود، این عمل سبب می شود تا امنیت بار در برابر سرقت ، تابش آفتاب ، بارش برف و باران تضمین گردد.

کانتینر بالای ۴۵ فوت

این نوع از کانتینرهای دریایی از نظر اندازه و همچنین ابعاد مشابه کانتینرهای ۴۰ فوتی می‌باشند با این تفاوت که این نوع کانتینرها ۱.۵ متر عرض بیشتری خواهند داشت. این نوع کانتینرها بیشتر در کشور آمریکا یافت می شوند و اگر برای حمل بار خود به دنبال اتاق‌های بیشتری می باشید از این کانتینر را مورد استفاده قرار ندهید. چون این نوع کانتینرها ، هزینه‌ی بالایی خواهند داشت.

تفاوت بین کانتینرهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوت
تفاوت موجود بین این دو نوع کانتینر ، همان‌گونه که معلوم است ، اندازه آن‌هاست، اگر محصول با حجم کم و با جرم زیاد داشته باشید از کانتینرهای ۲۰ فوتی و اگر حجم بالایی داشته باشند از کانتینرهای ۴۰ فوتی می توانید استفاده کنید.

از این که با ما در این مقاله همراه بودید سپاسگزاریم. برای سفارش خدمات حمل و نقل ریلی، خدمات حمل و نقل دریایی، خدمات حمل کانتینر و خدمات بیمه حمل و نقل روی لینک ها کلیک کنید و یا با شماره تلفن 28429809 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن