برای هر فردی که بخواهد کالا و باری را از کشور دبی صادر و یا وارد کند، مهم ترین مسئله قیمت حمل کالا از دبی به ایران است.
چرا که این کشور یکی از بهترین بستر ها برای صادرات و واردات است و از طریق خلیج فارس، مرز آبی نزدیکی را با ایران دارد.
اما مسئله مهم دیگری که میتواند حتی از هزینه حمل کانتینر از دبی به ایران هم مهم تر باشد، نوع کالا و شیوه حمل آن است.
گاهی اوقات به دلیل مسائل مختلف بهتر است حمل و نقل دریایی انجام نشود و روش های دیگری برای صادرات و واردات جایگزین شود.
این دلایل می تواند به خاطر نوع و جنس کالا ( کالا هایی با تاریخ مصرف محدود ) ، وزن کالا و یا زمانی که باید به دست خریدار برسد باشند.
از طرفی این دلایل خودشان بیشترین و مستقیم ترین تاثیر را بر روی افزایش هزینه حمل کالا از دبی به ایران را می گذارد. و در اصل هزینه حمل کانتینر از دبی به ایران متاثر از این موارد است.
شاید بتوان عمده ترین روش انتقال برای کالا و بارها را حمل و نقل دریایی دانست. چرا که آمار ها نشان میدهد درصد حمل بار دریایی از دبی به ایران، سهم بیشتری از حمل و نقل هوایی دارد.
چرا که حمل و نقل دریایی با اینکه زمان بیشتری میبرد، اما از نظر هزینه صرفه اقتصادی بسیار زیاد تری دارد. مخصوصا اگر ترم خرید جوری مشخص شود که هزینه های حمل و نقل از کشتی به محل کارگاه خریدار و ایمنی آن تا انتهای مسیر هم به عهده فروشنده باشد.
هم چنین میتوان بارهایی سنگین را با حجم های زیاد از طریق کشتی ها به آسانی جا به جا کرد و در کنار آن امنیت را هم در بهترین حالت حفظ کرد.
به همین علت است که برای واردات و صادرات کالا ها بیش تر از حمل و حمل دریایی استفاده می کنند.
اما در همه مواقع به این نحو نیست و در شرایطی بهتر است حمل کانتینر از دبی به ایران به وسیله حمل ونقل هوایی صورت بگیرد.
اگر میخواهید بدانید بار مورد نظر شما برای حمل و نقل دریایی مناسب است یا خیر این مقاله را مطالعه کنید : شرکت حمل و نقل دریایی بین المللی
ارسال بار از دبی به ایران به روش هوایی از گران ترین گرینه های روش حمل و نقلی محسوب می شود و نمیتوان با این روش بارهایی با وزن و حجم زیاد را انتقال داد. اما به هر حال این روش هم فواید خودش را دارد و در شرایط مختلف و برای محصولات مختلف، نیاز محسوب می شود.
اگر دبی مبدا و مقصد اصلی شما برای تجارت است، قاعدتا مهم ترین موضوع برایتان هزینه حمل کانتینر از دبی به ایران و برعکس آن است.
اما این در شرایطی است که حق انتخاب بین هر سه نوع روش حمل و نقلی برایتان وجود داشته باشد. یعنی به عبارتی بتوانید بار خود را به هر طریقی منتقل کنید.
اما اگر زمان بندی شما برای ارسال محدود بوده و یا بارتان شامل مواد فاسد شدنی و یا دارو ها باشد، با وجود هزینه حمل و نقل بیش تر، باید روش هوایی را برای نقل و انتقالات خود انتخاب کنید.
از موارد دیگر که برای حمل و نقل آن ها از روش هوایی استفاده می شود عبارتند از :
در مواقعی ارسال کالا با حمل و نقل ریلی صرفه بیشتری دارد. برای اطلاعات بیشتر حتما مطالعه کنید: حمل و نقل ریلی بین المللی
بارهای هوایی را به طریقی متفاوت از روش های دیگر بسته بندی می کنند.
همانطور که دیده اید برای ارسال بار به روش دریایی، جاده ای و یا ریلی از کانتینر ها استفاده می شود که خود این کانتینر ها انواع مختلفی دارند.
تنوع کانتینر ها هم میتواند مربوط به اندازه و نوع آن ها باشد مانند کانتینرهای یخچال دار، مسقف و ….
و هم می تواند مربوط به نوع اجاره کردن آن بشود.
اما در روش حمل و نقل هوایی میزان وزن بار دارای محدودیت است. به همین علت برای کم کردن وزن و نبود کانتینر های سنگین، از درپوش ها و صندوق های چوبی استفاده می شود. که در داخل این صندوق ها از پلاستیک های حباب دار و کارتن های مستحکم بهره گیری شده است.
بارز ترین نمونه آن را می توانید در انتقال مواد غذایی و دارو ها توسط جمعیت هلال احمر مشاهده کنید.
با توجه با مواردی که در بالا بیان کردیم، متوجه شدید که نرخ حمل و نقل با کشتی نسبت به سایر روش ها ارزان تر است. اما همین قیمت هم تحت تاثیرعوامل مختلف، در بازه های متفاوتی قرار میگیرند.
این عوامل به دو درجه تقسیم بندی میشود.
در درجه اول وزن و حجم کالا به همراه نوع کالا قرار میگیرند و درجه دوم هم نوع قرارداد خرید را شامل می شود.
با در نظر گرفتن نوع کالا، کانتینرها را با ابعاد و کارکردی متفاوت انتخاب می کنند. برای مثال کانتینر ها با توجه به ابعاد به کانتینر های ۲۰ فوتی و ۴۰ فوتی نقسیم می شوند و با توجه به کارکرد در دسته های کانتینر یخچال دار، تانکری و … قرار میگیرند.
تعیین نوع قرارداد عامل دوم در تعیین هزینه حمل کانتینر از دبی به ایران است.
اگر میخواهید وارد کننده بار از دبی به ایران باشید، بهترین ترم خرید و فروش و قرار دادی برای شما ترم FOB است. چرا که با انجام این روش علاوه بر ریسک کمتر، هزینه کمتری هم در پایان برای شما به وجود می آید.
طبق این نوع قرارداد خرید و فروش، تمام هزینه های بارگیری و نقل و انتقال تا کشتی بر عهده فروشنده خواهد بود. به این معنی که فروشنده باید موارد زیر را متعهد شود :
لازم به ذکر است که ترم خرید و فروش FOB طبق قوانین اینکوترمز تهیه و تنظیم می شود.
برای اطلاع از نوع قرار دادهای خرید و فروش با چین بخوانید: پست دریایی از چین به ایران