اگر بخواهید باری را از جایی به جای دیگر در فواصل زیاد جا به جا کنید، این کار تنها از سه روش امکان پذیر است. یا اینکه محموله و بار خود را از طریق حمل و نقل ریلی به مقصد برسانید، یا اینکه حمل و نقل هوایی را برگزینید و یا اینکه از طریق حمل و نقل دریایی اقدام کنید. هر سه روش در جایگاه خود میتوانند بسیار سودمند واقع شوند اما این در صورتی است که هر کدام به درستی انتخاب بشوند.
منظور از به درستی به این معنا است که بتوانید با توجه به موقعیت خود از نظر نوع کالا و محصولی که قرار است منتقل کنید و زمانی که در اختیار دارید، بهترین روش را انتخاب کنید. چون ممکن است یک روش در موقعیت خود سودمند باشد اما شرایط شما به نحوی باشد که استفاده از آن روش حمل و نقل به ضررتان تمام شود.
برای مثال برای نقل و انتقال کالا به کشور چین با توجه به زیادی بار و کمتر بودن مواد فاسد شدنی نسبت به سایر کالاها، بهترین روش حمل بار به روش دریایی است.
به همین علت برای تکمیل اطلاعات خود بهتر است بخوانید : قیمت حمل کانتینر از چین
حمل و نقل دریایی یکی از بهترین روش هایی است که میتوان برای حمل و نقل آن را انتخاب کرد. چرا که دارای کمترین معایب بوده و مطمعن ترین روش برای حمل و نقل انواع کالا ها و محصولات می باشد. به همین علت است که طبق آمار ها تقریبا ۸۰ درصد از صادرات و واردات محصولات و کالا ها به وسیله حمل و نقل دریایی انجام می شود.
حال چرا حمل و نقل دریایی در بین تمامی روش های حمل و نقل از اطمینان بیش تری برخوردار است؟ در پاراگراف زیر مزایا و معایب این نوع از روش حمل و نقل را بیان میکنیم.
اولین عنوانی که میتوان به عنوان بزرگ ترین مزایا برگزید، حمل حجم بار بسیار بیش تر است. شما به وسیله کشتی های عظیم الجثه می توانید انواع کالا ها و محصولات را در ابعاد مختلف به هر مقصدی منتقل کنید. از تجهیزات بزرگ صنعتی گرفته تا خودرو ها و کالا های غذایی مانند محصولات غذایی. گر بخواهیم حمل و نقل هوایی را در نظر بگیریم، تنها بارهایی با حجم محدود را می توانیم جا به جا کنیم. آن هم نه هر نوع باری بلکه تنها کالا ها و محصولات مشخصی گزینه هدف حمل و نقل دریایی قرار میگیرند.
در حمل و نقل زمینی هم حجم قابل انتقال در مقایسه با حمل و نقل دریایی با کشتی ها بسیار ناچیز است. اگر بخواهیم حمل و نقل ریلی را هم در نظر بگیریم این روش ازحمل و نقل بیش تر برای حمل و نقل داخلی استفاده می شود و همه مناطق را در بر نمیگیرد.
بله درست است. از لحاظ اقتصادی، حمل و نقل دریایی از قیمت نسبتا کمتری با توجه به میزان باری که جا به جا می شود، برخوردار است. و میتوان هر نوع باری را صرف نظر از ابعاد و وزن آن جا به جا کرد. هم چنین ایمنی این نوع روش حمل و نقل از سایر روش ها با توجه به شرایط حمل و نقل آبی بیش تر است. تنها عیب این نوع روش حمل و نقل چیزی نیست جز مدت زمان انتقال بیش تر نسبت به سایر روش های حمل و نقلی.
پس حمل و نقل دریایی با همه مزایایی که دارد برای مدت زمان محدود مناسب نبوده و باید سایر روش ها را انتخاب کرد. که روش حمل و نقل هوایی در این مورد ارجعیت بیش تری پیدا می کند.
برای ارتباط با شرکت حمل و نقل دریایی مراجعه کنید به : حمل و نقل بین المللی با کشتی
در دسته های مختلفی میتوان انواع روش های حمل و نقل خطوط کشتیرانی را بررسی کرد. یکی از این تقسیم بندی ها در انواع حمل و نقل دریایی مسیری است که کشتی ها در راه های آبی طی می کنند. بر اساس این نوع تقسیم بندی حمل و نقل دریایی به دو روش کشتی های خطوط منظم (لاینر) و کشتی های خطوط نامنظم (ترامپ) تقسیم می شوند.
بیایید بیشتر با این نوع حمل و نقل دریایی آشنا بشویم.
این روش از مرسوم ترین روش های حمل و نقل خطوط کشتیرانی محسوب می شود. در این نوع از حمل و نقل آبی، مبدا ومقصد و تمامی بنادری که قرار است کشتی در آنجا توقف داشته باشد، از قبل تعیین شده است و نقل و انتقال طبق یک برنامه از پیش تعیین شده جلو می رود. هم چنین کشتی که این مسافت را طی میکند ممکن است بار های مختلفی را با خود حمل کند و صرفا کانتینر ها به یک کالا و یک محصول مشخص اختصاص پیدا نمیکند.
برای مثال ممکن است کشتی مورد نظر در بنادر دبی بار کانتینر محصولات غذایی را تحویل دهد و در بنادر خلیج فارس بار واردات خودرو را داشته باشد. نکته ای که در این نوع از حمل و نقل دریایی پر رنگ میشود، هزینه های جاری نقل و انتقال است. در این نوع روش انتقال محصولات، هزینه های جاری سفر، بیشتر از هزینه های دیگر اعم طول سفر و مدت زمان آن است.
به همین علت شرکت های خطوط کشتیرانی های بزرگ سعی بر این دارند که تعداد توقف خود را در بنادر مختلف کمتر کنند و مناطق کمتری را تحت پوشش خود قرار بدهند.
برای مشاهده هزینه حمل و نقل کانتینر از دبی بخوانید: حمل بار از دبی به ایران
این کشتی ها تقریبا برنامه ای بر خلاف کشتی های خطوط منظم دارند. به این معنا که برنامه های آن ها از قبل تعیین شده نیست و هر نوع کالایی را در هر منطقه ای بسته به سفارش مشتری حمل و نقل کرده و تحویل می دهند. این نوع از حمل و نقل دریایی را معمولا کسانی استفاده میکنند که بهترین راه نقل و انتقال آن ها مسیر های آبی باشد. برای مثال کشور ها و شهر های جزیره ای جزء این دسته به حساب می آیند.
چه کالاهایی بیشتر با روش حمل و نقل دریایی منتقل می شوند؟ شاید بتوان با صراحت گفت برای حمل و نقل دریایی کالای خاصی مد نظر نیست و بتوان هر نوع محصول و کالایی را در هر ابعاد و وزنی را منتقل کرد. بدون اینکه کوچک ترین موردی ایمنی کالاهای تحت حمل و نقل را به خطر بیندازد.
برای مثال کالاها و محصولاتی را که می توان به وسیله این روش حمل و نقلی منتقل کرد، عبارتند از :
• خودرو ها و قطعات آن
• تجهیزات صنعتی
• مصالح ساختمانی
• مواد غذایی
• دارو ها و محصولات بهداشتی
• پوشاک و پارچه ها
• مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف
• لوازم الکترونیکی و دیجیتالی و ..